Lajfstajl no image

Published on December 17th, 2017 | by admin

0

15 let AKC Metelkova mesto

@ Metelkova mesto

Menza pri koritu in Trg brez zgodovinskega spomina ob 22h
Ema Kugler: Le Grand Macabre, eksperimentalni film
Poklon velikemu skladatelju! Performans brez odra na mnogih ekranih. Film z največ rezi in najmanj slike, obenem pa definitivno film z največ glasbe. Experimentalni film, narejen po zvočnem posnetku opere La Grand Macabre, avantgardista sodobne klasike Gyorgy-a Ligeti-ja, posnete v živo v Parizu v Theatre du Chatelet, februarja 1998. Odsotnost podobe.,…črna luknja platna, bele črke prodirajo v oko …odsevajo note…glasove…..se nabirajo tam…..gradijo besede……simbole pomenov… Neusmiljeno….!! Kot je bil neusmiljen ritem bele taktirke dirigenta takrat nekoč….davno nazaj… In vse kar se je zgodilo takrat……..je zdaj tu! Iluzija, da ‘tam nekaj je’, …… ‘jaz tukaj sem’.

Ponedeljek in torek, 14. in 15.9.2008

Trg brez zgodovinskega spomina ob 22h
Cirkulacija 2: Transpozicije prostorov, vizualno – zvočno – socialna inštalacija,
Misel pravi:
pred redom je nered,
ko ta postane smisel,
se meje zaprejo,
prostori so neprehodni,
relacije enoznačne (red = dobro)
se misel izmakne
Nered = dobro

Torek, 15.9.2008
Menza pri koritu in Trg brez zgodovinskega spomina ob 22h
Omnibus: Meta – filmska video pripoved Cirkulacije 2
Vsaka zgodba je linearizacija nelinearnega spomina, artefaktov spomina –
le ena premnogih možnih individualiziranih pripovedi, interpretacij, poenostavitev, podob, samoprevar, laži – estetizacij. Zgodba je gradnik človeške civilizacije.

Sreda, 16.9.2008
Menza pri koritu in Trg brez zgodovinskega spomina od 23h – 3h
Luka Dekleva in Luka Prinčič: Schizogram , kinozvočni in elektro-algoritmični dogodek
Estetika abstrakcije, glitch-a in napak je prenešena na raven zavedne perspektive na tehnologije in njih avdiovizualne posledice kot avtokonstruktivne: dinamične in vztrajne. Subjekt, ki je življenje, v povratnih zankah ohranja svoje priključke odprte za vse oblike strojne komunikacije. Želja je shizogramatska: ritmi, hrup, šum, granulacije, rekonekcije, vokoderji, detektorji roba in splet ostalih stroj-teles formirajo prepleteno mrežo intenzivnosti, ki oddajajo jezik z začasno gramatiko inherentno v spoju tehnološkega stroja in človekovega um-telo-duša. Vsenaravno, ki se prelije v vsestrojno. Upanje, da se izgubi sled za nevrotikom.

Kaja PR


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PRIDRUŽI SE NAM

  • OGLASNI PROSTOR

  • ADMIN