Muska

Published on February 12th, 2019 | by Irena Sturm

0

ADAM X (Sonic Groove, LIES/USA) v BOŽIDARJU

Ni debate. V Ljubljano končno prihaja pionir ameriške techno scene, avtoriteta industrial discipline in od leta 2009 tudi eden favoritov za nežnejše fene hipnotičnih techno odvodov.

Adam je na techno vlak sedel s pomočjo brata Frankieja Bonesa, rejv ikone New Yorka ter prek Joeya Beltrama, s katerim je do leta 1990 vlake le grafitiral. Devetdeseta so bila pestra. Poleg dostavljanja plesnih nažigancij v britanske in ameriške referenčne založbe je Adam zalagal Brooklyn še s kultnimi dogodki Storm Rave ter platami v štacuni Sonic Groove. Biznis je v drugi polovici devetdesetih preusmeril v založbo, zadišalo pa mu je tudi EBM usnje, ki ga je zategnil z različnim psevdonimi. Evropski preboj mu je uspel v 2009, ko je s projektom Traversable Wormhole pomagal pokopati minimal plink plonk in začel tresti Berghain še pred prihodom italijanskih turistov. Tudi trenutno industrial in EBM techno reneseanso je pričakal v polni bojni opremi, najsi bo z novačenjem surovih mladcev in težkokategornikov za Sonic Groove, izdajami za L.I.E.S. ali serialko v Tresorju.

Tridesetletna techno brazgotina prihaja v Božidarja na krilih novega dolgometražca Recon Mission, s katerim se pripravlja na apokalipso. In mi z njim.

Dvorana, 00-05:
Adam X (Sonic Groove, L.I.E.S.) – 3h set
Schrauff Elements

Vir: Božidar

 

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PODCAST

  • OGLASNI PROSTOR

  • PRIDRUŽI SE NAM

  • ADMIN