Algiers se vračajo v Šiško. Potem ko se nam je v spomi..." /> Algiers +Hope v Kinu Šiška – ADRENALIN


Muska

Published on January 28th, 2019 | by Irena Sturm

0

Algiers +Hope v Kinu Šiška

Algiers se vračajo v Šiško. Potem ko se nam je v spomin vtisnila na otvoritvi festivala MENT Ljubljana 2018, se v Šiško vrača post-punk-gospel naveza Algiers, v času, ko so spričo občega dogajanja njen pravičniški bes, neuklonljiva politična drža in poziv k uporu še toliko bolj aktualni – in potrebni. Ne zamudite ponovnega obiska enega najbolj vznemirljivih bendov 21. stoletja. Za uvod nam bodo upanje vlili berlinski pop tehnokrati Hope, ki so osupnili tako kritike na Eurosonicu kot benda IDLES in Algiers.

Že od nastanka pred dobrimi desetimi leti se ameriško-britanska četverica Algiers s svojo nepredvidljivo mešanico postpunkovske jeze, nojzerske divjosti in gospelovske duše brez oklevanja spušča v boj s silami politične apatije, fašizma in družbenih krivic. Svoja prepričanja in poziv k ukrepanju je zajel v dveh zvočnih manifestih, istoimenskem prvencu iz 2015 in The Underside of Power iz 2017, posnetim z novim bobnarjem Mattom Tongom (ex-Bloc Party). Oba sta se brez težav znašla pri vrhu številnih referenčnih seznamov najboljših albumov leta.

Po prvem koncertu v Sloveniji na MENT Ljubljana 2018 se bend vrača na samostojni nastop, seveda v sklopu turneje po naši regiji, s katero čuti posebno vez – navsezadnje je za enega svojih videospotov celo romal do znamenitega spomenika na gori Buzludža v Bolgariji. Pozabite torej na romantične večerje ob soju sveč, šopke in čokolado – valentinovo 2019 boste dvignjenih pesti preživeli ob gruvajočem zasedanju odporniškega gibanja, osupli nad vokalnimi in plesnimi sposobnostmi benda, ki ga svet v tem hipu še kako krvavo potrebuje. Zmenek, ki ga ne boste pozabili. Obljubimo.

Vir: Napovednik

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PODCAST

  • OGLASNI PROSTOR

  • PRIDRUŽI SE NAM

  • ADMIN