Šport

Published on February 12th, 2019 | by Irena Sturm

0

Deskarji v Kanadi in Aziji

Svetovni pokal v deskanju na snegu se nadaljuje v Kanadi in Aziji

Tit Štante, ki je v tej sezoni ob odsotnosti poškodovanega Tim Kevin Ravnjaka edini slovenski predstavnik na tekmah najvišjega ranga v snežnem žlebu je s Park Cityja proti Kanadi odpotoval v nedeljo. ˝Cilji za tekmo v Calgaryju so podobni kot za nedavno svetovno prvenstvo, ˝ nam je z ZDA sporočil Celjan, ki je z rezultatom na svetovnem prvenstvu (16. mesto) zelo zadovoljen. ˝V Calgaryju še nisem tekmoval, tako da ne vem točno kaj lahko pričakujem v tamkajšnjem žlebu. Sem pa optimist, saj je rezultat na svetovnem prvenstvu vsekakor potrditev dobrega dela in dober obet za naslednjo tekmo ter zaključek sezone, ˝ poudarja Štante, ki ga v letošnji sezoni po kanadski preizkušnji v začetku marca čaka še ena tekma v ZDA (Mamoth Mountain, snežni žleb), kjer bo tudi zaključil z letošnjimi nastopi v svetovnem pokalu.

Alpski deskarji, ki so z ZDA prinesli srebro (Tim Mastnak, paralelni veleslalom) so se doma ustavili le za hip, saj že danes potujejo v Azijo, kjer bodo naslednja dva vikenda nastopili na treh paralelnih veleslalomih in enem paralelnem slalomu za svetovni pokal. Z izjemo poškodovanega Roka Margučabodo na prizorišču zadnjih (Pyeongchang, Koreja) in prihodnjih (Secret Garden, Kitajska) olimpijskih iger nastopili vsi najboljši naši. Poleg Mastnaka torej še Žan Košir in Gloria Kotnik˝Pravzaprav ne morem povedati nič novega. Naša trojka je izkušena in dobro pripravljena, tako da so realno dosegljiva najvišja mesta. Upam, da bodo pogoji za deskanje dobri, za vse enaki, tako da bodo naši asi lahko prišli do izraza,  ˝nam je po sprejemu srebrnega Mastnaka povedal trener Izidor Šušteršič in hkrati dodal, da časa za praznovanje, regeneracijo in snežni trening po prihodu domov ni bilo.

Spored:

Calgary (Kan): snežni žleb, 13.2. – kvalifikacije, 15.2. – finale (nočna tekma)

Pyeongchang (Kor): paralelni veleslalom (2×),  16. in 17.2.

Secret Garden (Kot): paralelni veleslalom (23.2), paralelni slalom (24.2.)

Vir: Smučarska zveza Slovenije

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PODCAST

  • OGLASNI PROSTOR

  • PRIDRUŽI SE NAM

  • ADMIN