Muska

Published on January 19th, 2019 | by Irena Sturm

0

DOLLKRAUT band (Nl) v Božidarju

Dollkraut bo udrihal 1. marca v Božidarju

Dollkraut je domislica nizozemskega čarovnika analognih naprav Pascala Pinkerta. Je njegov način zoperstavljenja sterilni, sčiščeni in popolni elektroniki. Je surovi plesni drnec brnenja, šumenja in presketanja neštetih referenc ter retro tendenc, ki prikimava tako vesoljskim synth linijam 70. let kot tisti bolj psihedelični strani dela ključnih filmskih skladateljev, kot sta Ennio Morricone in John Barry.
Živi nastopi Dollkrauta pomenijo energično udrihanje pravega benda, odprtoglavega trojca, ki sovraži predvidljivost in samozavestno pleza po razpokah med žanri. Od mišičastega electro disca, filmičnih zvočnih panoram in dubovsko začinjenih krautrockerskih razgibavanj pa do post-punka in wava, čudaškega popa in eksotičnih synthovskih raziskovanj. Dollkraut z neprestanim in brezstrašnim ovinkarjenjem med žanri zmore vse!
Skupina je prvič stopila pred publiko na cenjenem festivalu Lowlands, kasneje pa obkljukala še razne druge referenčne manifestacije in prostore, kot so Nuits Sonores, Le Guess Who in amsterdamski kultni klub Paradiso ter spotoma pobrala navdušene kritike.

Vir: FB

Tags: , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PODCAST

  • OGLASNI PROSTOR

  • PRIDRUŽI SE NAM

  • ADMIN