Flisar deseti – ADRENALIN

Šport

Published on January 21st, 2019 | by Irena Sturm

0

Flisar deseti

 

Na drugi tekmi smučarskega krosa v Idre Fjallu je Filip Flisar  za las zgrešil nastop v polfinalu in tekmo končal kot deseti.

Filip Flisar je na Švedskem prišel do najboljšega rezultata v sezoni (c) Gepa

Tako kot včeraj je Flisar danes utvoril nastope v moški konkurenci. V prvi skupini osmine finala se je pomeril, z znancem iz včerajšnje tekme, Bastienom Midolom ter Timo Muellerjem iz Švice in Tobiasem Muellerjem iz Nemčije. Flisar je v osmini finala odlično odpeljal zadnji, najpomembnejši del proge in se z drugim mestom v skupini uspel uvrstiti v četrtfinale.

V četrfinalni skupini sta se Flisarju in Midolu pridružila še Jonnas Leherr iz Švice in Kevin Drury iz Kanade. Flisar je tudi to vožnjo odpeljal taktično. Na začetku je le zdržal stik s tekmovalci in iskal čimboljše zavetrje, ki je bilo zelo pomembno za zadnjo ravnino. Hitro je prehitel Kanadčana, nato pa mu je zmanjkalo le nekaj metrov proge, da bi lahko prehitel še Švicarja in se uvrtil v polfinale. V svoji skupini je tako zasedel tretje mesto in tekmo zaključil na vseeno odličnem desetem mestu, kar je njegov najboljši rezultat te sezone.

Tukaj prvi del proge ni bil zelo pomembno, če si prišel prvi v zadnjo ravnino je bilo zelo težko to mesto zadržati. Sem pa zadovoljen z današnjim smučanjem, saj je bilo prisotne veliko več mehkobe kot včeraj. Je pa tu na Švedskem tako, da je vse odvisno kako se ti na koncu izide z zaveterjem in imoraš imeti tudi nekaj sreče. Vseeno danes je bilo dobro in grem korak za korakom,” je svoje nastope na Švedskem opisal Flisar.

Tekmo je na koncu dobil Jean Frederic Chapuis, ki je v finalu prehitel Daniela Traxlerja in Romaina Detraza, ki sta mu delala družbo na zmagovalnem odru.

Vir: Smučarska zveza Slovenije

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PODCAST

  • OGLASNI PROSTOR

  • PRIDRUŽI SE NAM

  • ADMIN