Šport

Published on March 20th, 2018 | by admin

0

Rogla Freestyle Week

Po januarskem svetovnem pokalu v paralelnem veleslalomu bo Rogla v naslednjih dneh (20. in 21.3.) gostila še dve tekmi za evropski pokal v tej olimpijski disciplini. Jutrišnja tekma bo hkrati štela tudi za slovensko državno prvenstvo, tako da bo prvi dan na Jasi tekmovala kompletna slovenska prva ekipa z Žanom Koširjem, Rokom Margučem in Timom Mastnakom na čelu. Skalp slovenskih osvajalcev stopničk na ˝veliki sceni˝ bodo lovili domači in tudi številni tuji izzivalci z Avstrijci in Italijani na čelu. Severni in zahodni sosedje na Jaso prihajajo z Alexandrom Payerjem in Rolandom Fischnallerjem v kapetanski vlogi.  

Kdo bo novi državni prvak v paralelnem veleslalomu?

Večji del alpsko-deskarske karavane iz Evrope pa tudi Avstralije, ZDA in Kanade bo na Roglo prispel danes dopoldan. Na Jasi bo še posebej atraktivno prvi tekmovalni dan (torek, 20.3.), ko bo tekma evropskega pokala hkrati štela tudi za naslove slovenskih državnih prvakov v članski in mladinski konkurenci. Med deskarkami bi bilo vse razen naslova Velenjčanke Glorie Kotnik velika senzacija. Izmed preostalih nekaj Slovenk na štartu bi se ji še najbolj utegnila približati mlada Trboveljčanka Sara Goltes, ki je v zadnjem obdobju vse bolj uspešna na tekmah nižjega ranga. V absolutni konkurenci bosta poleg Kotnikove med glavnimi favoritkami za zmago Aleksandra Krol (Poljska), ki je bila v soboto na tekmi svetovnega pokala v Winterbergu četrta ter Nadya Ochner (Italija), v soboto prav tako finalistka (16.) med svetovno elito. Rogla in Jasa Južni Tirolki očitno zelo odgovarjata, saj bo pri nas deskala že šestnajstič. V svetovnem pokalu je bila najvišje lani (7.), v evropskem pa je na Jasi zmagala že dvakrat (2011 in 2014). Medtem ko bosta Krolova in Ochnerjeva na Rogli deskali tudi v sredo, bo najuspešnejša slovenska alpska deskarka tekmovalno sezono 2017/18 sklenila na prvi tekmi. Enako velja za  Žana Koširja, ki bo prav tako deskal le prvi tekmovalni dan, preostali naši deskarji bodo štartali tudi na drugi tekmi. Boj za naslov državnega prvaka v moški konkurenci bo zanimiv kot že dolgo ne. Poleg Gorenjca, ki na zadnji tekmi za svetovni pokal v Nemčiji ni tekmoval, sta glavna potencialna kandidata za naslov seveda Štajerca, Rok Marguč in Tim Mastnak. Favorizirani trojici  bi načrte utegnil prekrižati drugi Gorenjec, Jure Hafner, visoko motiviran po uspehu na FIS tekmah pretekli vikend v Avstriji (Gosau, 5. in 2. mesto) pa je tudi Korošec Črt Ikovic. V absolutni konkurenci bosta poleg slovenske trojke ˝Mastnak-Marguč-Košir˝ v centru pozornosti ˝prvokategornika˝ Alexander Payer (Avstrija) in Roland Fischnaller (Italija).

Rogla Freestyle Week

Tradicionalni dogodek Freestyle Week že deveti po vrsti, za deskarje in smučarje prostega sloga se prične v sredo 21.marca. V petih dneh organizatorji v tamkajšnjem snežnem parku Funpark Rogla okrog tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tudi tujine. ˝ Kaj ponujamo? Vrhunsko pripravljen park, dnevna tekmovanja, dobro hrano in odlične večerne zabave, ˝ sporočajo z Rogle in držijo pesti za lepo vreme, ki je vedno pika na i pri tovrstnih dogodkih. Poleg ˝fristajlerjev˝ pa bodo konec tedna na Rogli na svoj račun prišli tudi deskarski ˝karverji˝. Trboveljsko podjetje Goltes namreč v petek in soboto na progi Jasa prireja dvodnevni Goltes Carving Festival s tečajem in možnostjo testiranja opreme.

Vir: sloski

Tags:


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PRIDRUŽI SE NAM

  • OGLASNI PROSTOR

  • ADMIN