Šport

Published on January 9th, 2019 | by Irena Sturm

Freestylerji spet v boj

Deskarji prostega sloga svetovni pokal nadaljujejo konec tedna v avstrijskem Kreischbergu, kjer bo v petek (11.1., kvalifikacije) in soboto (12.1., finale) na sporedu tekma v snežnem parku (slopestyle). Nato se freestyle karavana seli na najbolj prestižno evropsko prizorišče, v švicarski Laax. Tam bodo od torka (15.1.) pa do sobote (19.1.) deskali na tekmah v snežnem parku in snežnem žlebu. V Avstriji bo izmed naših tekmoval le Naj Mekinc, v Švici pa se mu bosta pridružila še Urška Pribošič (park) in Tit Štante (žleb).


˝Moj cilj so tekoče vožnje in posledično uvrstitve v finale!˝
 pravi sedemnajstletni Naj Mekinc, ki je danes odpotoval v Kreischberg, kjer bo v tamkajšnjem parku edini slovenski predstavnik. Mekinc je sezono začel že jeseni na Novi Zelandiji, s potekom in napredkom je po tekmah v Italiji in na Kitajskem zadovoljen. ˝Dobro sem pripravljen, računam pa, da se bo tekom sezone prek tekem in treningov vse skupaj še stopnjevalo, ˝ dodaja naš mladi up, ki prvo sezono redno nastopa v svetovnem pokalu in hkrati ne skriva ambicij za naslednja leta.

˝Seveda so to najvišja mesta in nastop na naslednjih olimpijskih igrah, ˝ je samozavesten Mekinc, ki je skupaj z reprezentančnimi kolegicami in kolegi nazadnje treniral na skakalnici (z doskokom na blazino) v Kreischbergu in pa v snežnem parku v Flachau. Zadnji teden so zaradi močnega sneženja v Alpah snežni parki zaprti, tako da so Mekinc in kolegi ostali brez zadnjega načrtovanega sneženega treninga. ˝Kondicijski trening, regeneracija in počitek. To je urnik v zadnjih dneh, ˝ sporočajo s slovenskega tabora in že pogledujejo proti Švici in Laaxu, kjer bosta naslednji teden na sporedu najbolj prestižni evropski tekmi za deskarje prostega sloga.

Tako kot vedno bo v Laaxu konkurenca izredno močna, objekti (park in žleb) pa vrhunsko pripravljeni. Obeta se nam nov deskarski spektakel na katerem bodo nastopili trije Slovenci. Mekincu se bosta v Švici pridružila še Urška Pribošič, ki bo tekmovala v parku ter Tit Štante, ki bo deskal v žlebu. Pribošičeva je letos osredotočena predvsem na tekme v skokih prostega sloga (big air), tako da izbira zgolj tiste tekme v parkih, ki so ustrezna dopolnitev njeni paradni disciplini. Ob odsotnosti Tim Kevin Ravnjaka bo naš edini predstavnik na tekmi v žlebu, ki je vedno vrhunec tekmovanj v Laaxu, Tit Štante.

˝V Švico odhajam z dobrimi občutki. To je moj najljubši ˝pajp˝. Prav nič ne dvomim, da bo tudi tokrat pripravljen vrhunsko. Če nam bo šlo na roko še vreme, se nam obeta super tekma,˝ pravi Velenjčan, ki se po tekmi v Švici vrača v Salt Lake City, kjer študira na eni izmed tamkajšnjih univerz, tako da bo letošnje svetovno prvenstvo, kamor bo potovala omenjena trojica deskarjev prostega sloga, zanj ˝napol domače˝.

Vir: SZS

Foto: Naj Mekinc (osebni arhiv)

Tags: , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PODCAST

  • OGLASNI PROSTOR

  • PRIDRUŽI SE NAM

  • ADMIN