Šport

Published on December 15th, 2018 | by admin

0

Kotnikova tik pod stopničkami

Le dva dneva po uvodu v sezono svetovnega pokala za deskarje in deskarke paralelnih disciplin v italijanski Carezzi, smo videli novo preizkušnjo. Naslednja postaja bojev za stopničke in točke je bila Cortina d’Ampezzo, kjer je naše barve na paralelnem veleslalomu znova branila trojica tekmovalcev in ena tekmovalka.

Kvalifikacijske vožnje so se začele ob 13. uri. Gloria Kotnik, ki je v Carezzi zasedla 17. mesto, je bila tokrat uspešnejša in se uspela uvrstiti v osmino finala z desetim časom. Napredovala sta tudi Rok Marguč in Tim Mastnak in sicer kot 5. oziroma 7. najboljši v kvalifikacijah. Brez nadaljnjih voženj je žal ostal Žan Košir, ki je pred dvema dnevoma odlično startal v sezono s šestim mestom, danes pa je odstopil v prvi vožnji.

Kotnikova je v prvem krogu izločilnih bojev premagala Rusinjo Mileno Bykovo, medtem ko Marguč in Mastnak nista bila tako uspešna. Rok je že po nekaj zavojih naredil večjo napako, ki je Avstrijcu Lukasu Mathiesu omogočila brezskrbno vožnjo do cilja. Tim se je pomeril z Dmitryjem Sarsembaevom iz Rusije in bil na začetku v zaostanku, potem pa se je z nekaj boljšimi zavoji uspel nekoliko približati tekmecu. Rus vseeno ni popustil vse do cilja in prečkal ciljno črto s pol sekunde prednosti.

V četrtfinalu je padla še ena ruska ovira po imenu Natalia Soboljeva, nato pa se je Gloria pomerila s Švicarko Julie Zogg. Naša deskarka je bila v zgornjem delu hitrejša, nato pa je Švicarka, ki je vozila po rdeči progi, nadoknadila zaostanek in Slovenko tudi prehitela.

Gloria je imela v malem finalu tretjič v karieri priložnost, da prvič pride na oder za zmagovalke. Žal pa je bila Avstrijka Sabine Schoeffmann tokrat pretrd oreh, kar je pomenilo, da je Kotnikova zasedla vseeno odlično četrto mesto. Do zmage je nato prišla Čehinja Ester Ledecka, po tem, ko je Zoggova odstopila.

V moškem finalu je slavil domači predstavnik Roland Fischnaller, ki je premagal Švicarja Nevina Galmarinija, tretje mesto pa je zasedel Avstrijec Benjamin Karl. Marguč je bil na koncu 10., Mastnak pa je zasedel eno mesto nižje na lestvici.

Uradni rezultati >>>

 

foto: Gepa

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PODCAST

  • OGLASNI PROSTOR

  • PRIDRUŽI SE NAM

  • ADMIN