Šport

Published on March 18th, 2018 | by admin

0

Marguč tretji na zadnji tekmi sezone

Deskarji in deskarke paralelnih disciplin so se v Winterbergu pomerili na zadnjih posamičnih preizkušnjah letošnje sezone svetovnega pokala, jutri pa pride na vrsto še ekipna tekma.

Slovenija je na slalomu v Nemčiji nastopila s štiričlansko zasedbo. V jutranjih kvalifikacijah sta bila uspešna Rok Marguč in Tim Mastnak v moški ter Gloria Kotnik v ženski konkurenci. V izločilne boje se ni uvrstil Jure Hafner, ki je bil uvrščen na 29. mesto.

Kotnikova se je v osmini finala pomerila z Rusinjo Ekaterino Tudegeševo, ki je zmagala s prednostjo 63. stotink, bolj izenačen dvoboj pa je nato sledil med Mastnakom in Avstrijcem Andreasom Prommeggerjem. Oba sta prikazala zelo dobra nastopa, na koncu pa je ciljno črto prvi prečkal Prommegger.

Marguč je v prvem krogu izločilnih bojev brez težav odpravil Rusa Dmitrija Sarsembajeva, nato pa je našemu deskarju premoč priznal še dobitnik velikega kristalnega globusa, Švicar Nevin Galmarini, ki je na polovici proge naredil napako in odstopil. Rok se je v polfinalu nato pomeril s Sebastianom Kislingerjem iz Avstrije. Velik del poti sta bila tekmeca z ramo ob rami, zadnjih nekaj zavojev pa je bolje uspelo Avstrijcu, ki je v cilju slavil s prednostjo 16. stotink.

V malem finalu smo ob slovenskem predstavniku videli še Italijana Maurizia Bormolinija. Na polovici proge sta imela deskarja identičen čas, Rok pa je tokrat ostal zbran vse do konca in prišel do zmage. Odlični nastopi slovenske ekipe so se tako nadaljevali s tretjim mestom Roka, Tim in Gloria pa sta zasedla 11. mesto.

Do zmage je prišel Italijan Roland Fischnaller in s tem tudi do slalomskega globusa, v ženski konkurenci pa je slavila Nemka Selina Joerg. Za najboljšo slalomistko je bila razglašena Tudegeševa.

Vir: sloski

Foto: Miha Matavž

Tags:


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PRIDRUŽI SE NAM

  • OGLASNI PROSTOR

  • ADMIN