Šport

Published on December 1st, 2018 | by admin

0

Najstarejši slovenski ekstremni šport

Ne, to ni smučanje, niti ni zmajarjenje in niti malo ni podobno letenju, čeprav bi morda kdo trdil, da to lahko imenujemo tudi letenje, pa je že Galileo Galilei ugotovil, da je to le čisto navaden prosti pad.

Kakor koli že, novi rod samomorilcev, ki to pravzaprav sploh niso, bi ta šport poimenoval bungy jumping, toda vrv, ki drži človeško telo, je preveč zanesljiva in premalo raztegljiva, zato bi lahko naše babice in dedki takšno frajarjenje s štrumpantelni, imeli za navadno slepomišenje. Skratka, če je človek ekstremni športnik in profesionalni samomorilec, potem naj svoj ”dive” naredi galantno in neponovljivo, da bo cel svet vedel, da je to že stoletja najstarejši slovenski ekstremni šport in da svojega krvavo priborjenega vodstva ne mislimo predati niti Fincem, niti Madžarom, da o Japoncih sploh ne govorimo; naj bo vsem jasno, da takšnile meti iz vrha Triglava ali pa kar iz domačega bloka, niso mačji kašelj.

A tu je še polno kvazi športnikov, ki si iz ne vem kakšne bojazni, pred gravitacijsko silo Zemlje, raje režejo žile, stiskajo vratove z vrvmi in se davijo s tabletami. Za te kvazi športnike, bi bilo najbolje, da se s štrumpantelni vržejo iz kakšnega slovenskega mostu in sami pri sebi ugotovijo, kaj je galantnost, kaj je perfekcija in bistvo metanja samega sebe, proti rodni zemljici.

Torej najstarejši slovenski ekstremni šport, ima že zelo dolgo tradicijo, poleg tega pa je tudi v svetu vedno bolj priznan. Različni meti na avtoceste, v hudournike, skakanje na glavo v jesenske luže in vsi ostali načini in nenačini metanja samega sebe proti tlem, so plod zagrenjene slovenske duše, ki ne pozna nobenih umetniško-športnih zadržkov.

Zato smo se v društvu NSEŠ (Najstarejši slovenski ekstremni šport) odločili, da kot vodilni v svetovnem seštevku, glede na število prebivalcev, zavarujemo kulturno dediščino naših babic in dedkov in s tem člankom od Olimpijskega komiteja zahtevamo, da našo športno disciplino predlaga za novo olimpijsko disciplino, ki naj bi zaživela že na naslednji olipijadi v Sidneyju.

Če naše zahteve ne bodo izpolnjene, potem lahko slovenska športna javnost pričakuje, da se bo NSEŠ, po hitrem postopku razpustil; in s tem, bo žal propadel še en avtentičen slovenski šport.

DB


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PODCAST

  • OGLASNI PROSTOR

  • PRIDRUŽI SE NAM

  • ADMIN