Šport

Published on February 8th, 2019 | by Irena Sturm

0

Red Bull Crashed Ice

Ice Cross Downhill, najhitrejši šport na svetu, bo začel svojo 19. sezono s številnimi premierami! Prvič v zgodovini bodo neustrašni kolesarji dirkali po ledu v Aziji na stezi, ki je bila napolnjena z ovirami z izločenim sistemom. Morski park Yokohama na Japonskem je bilo otvoritveno prizorišče svetovnega prvenstva 2018/19 7. in 8. decembra s prvim od treh dirk Red Bull Crashed Ice.
Te dirke Red Bull Crashed Ice so jedro najvišje ravni na svetovnem prvenstvu v spustu ATSX Ice Cross. Zmagovalec prejme 1.000 točk svetovnega prvenstva v teh ATSX 1000 tekmovanjih.
Dirke, ki so bile prej znane pod imenom Riders Cup, bodo zdaj imenovane ATSX 250 dirke, kjer bo zmagovalec prejel 250 točk za prvenstvo, in bodo ostale vstopne dirke. Nova sezona bo naprednejša in zahtevnejša ATSX 500 dirkah, ki bodo potekale med dirko vstopa in najvišje stopnje na Red Bull Crashed Ice in zmagovalci ATSX 500 bodo zbrali 500 točk za prvenstvo. Dirke ATSX 500 bodo potekale na zaprtih tirih z vgrajenimi trasami za celotno dolžino prog, ki bodo dolge najmanj 300 m in široke najmanj 4 m.
Rusko smučišče Igora v bližini Sankt Peterburga bo 26. januarja 2019 gostilo prvo dirko ATSX 500 z nadaljnjimi dirkami ATSX 500 za Mont DuLac v Minnesoti in finale sezone v La Sarreju v kanadski provinci Quebec.
V sezoni ATSX 1000 bo prav tako spektakularna premiera z dirko Red Bull Crashed Ice na 350m dolgi ledeni poti v Fenwayu v Bostonu.
Kanadski Scott Croxall bo letos želel braniti svoj naslov svetovnega prvenstva v ATSX Ice Cross Downhillu v moški ligi, medtem ko se bo Amanda Trunzo iz ZDA borila za obrambo svojega prvenstvenega naslova. V juniorski diviziji bo nastopil nov prvak po lanskem zmagovalcu Mirku Lahtiju iz Finske.

Vir: Red Bull

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PODCAST

  • OGLASNI PROSTOR

  • PRIDRUŽI SE NAM

  • ADMIN