Lajfstajl

Published on February 8th, 2019 | by admin

0

SOBA POBEGA: ENIGMARIUM / (m)učilnica

Skrivnost navdušujočih gostov je vključevanje svežih, zabavnih, zahtevnih ugank v prepričljivo zgodbo. Ker so sobe pobega priljubljene po vsem svetu, oboževalci zahtevajo vedno več ustvarjalnosti in izzivov operaterjev prostorov za pobeg.

Ko so se sobe pobega prvič predstavile pred desetletjem, so bile sveža, nova oblika zabave. Danes so ljudje, ki uživajo v sobah pobega v sili, igrali »odklepanje škatle, da bi našli drug namig, ki vodi do kode za odklepanje druge škatle, itd.« pripravljeni na višjo raven. Operaterji sobe pobega so pametni, ustvarjalni ljudje, ki želijo deliti z drugimi enako razburjenje, kot so ga doživeli prvič, ko so igrali pobeg. Usposobljeni operaterji v sobah za pobeg so začeli razmišljati izven škatle in ustvarili različne alternative za izhode v sili, da bi udeležencem zagotovili nove, nove izzive. Izkazalo se je, da skrivnost ni bila ponudba novejših ugank – skrivnost je bila ponuditi nekaj, za kar še nihče ni slišal.

Mi smo obiskali m(učilnico), ki po zasnovi zahteva pobeg iz sobe v eni uri. Bili smo v prvem, najizvirnejšem in najbolj priljubljenem escape roomu v Ljubljani – ENIGMARIUM. Čakala nas je nadvse zabavna, izvirna in unikatna preizkušnja. S pomočjo operaterja smo uspeli pravočasno razvozlati uganke, dešifrirati kode, najti skrite namige ter odkleniti vrata na prostost.

Strašna nočna mora: ostati v šoli po pouku, zaklenjeni v kabinetu norega profesorja. Le najpogumnejši smo si upali pod ključ. Ekipno smo zmogli dešifrirati kode, poiskati skrite namige, razvozlati zanke ter pobegniti v eni uri iz ene najzabavnejših sob na svetu. V tej klasični escape room igri so vsi rekviziti in oprema povsem avtentični – iz šole, kot smo jo poznali v času tovariša Tita.

Lokacija: Trdinova ul. 8, Ljubljana
Cena: 60 €

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • BREZ STRAHU NI POGUMA

    K sodelovanju vabimo vse posameznike, kolektive, društva, organizatorje, klube, medije in pokrovitelje, ki razvijajo lokalno sceno in jim ni vseeno za prihodnost adrenalinskih športov, alternativne muske in urbanega življenjskega sloga. Oglasite se nam! Uresničujemo nepričakovano, častimo tiste, ki ne igrajo po pravilih, ki potiskajo meje, imajo slo po življenju, ki plavajo proti toku, imajo strast do adrenalina in se ne bojijo hoditi po novih poteh. Adrenalin ponuja široko paleto svetovne vsebine, hkrati pa se ponaša z lokalnimi interesi. Naš novinarski pristop temelji na ideji vizualnega pripovedovanja zgodb, z edinstvenimi in zanimivimi zgodbami, ki so odlično spisne in raziskane. Z navdušujočimi in ekskluzivnimi fotografijami ter sodobnim oblikovanjem, ustvarjamo bralni užitek najvišje kakovosti.
  • PODCAST

  • OGLASNI PROSTOR

  • PRIDRUŽI SE NAM

  • ADMIN